top of page

Eerste indruk van Ethiopië

Bijgewerkt op: 1 mei 2023

Na een voorspoedige reis met Ethiopian airlines via Brussel zijn we op vrijdag 10 maart geland op Bolé airport in Addis Abeba. Patrick, de partner van Daniela, gaat bij een verpakkingsfabriek werken in Bishoftu, voorheen Debre Zeit genoemd. De stad ligt op zo’n 60 kilometer van de hoofdstad. Schrikken bij aankomst doen we niet want na eerdere bezoeken aan Afrika is dit een herkenbaar beeld. De eerste stop is een ontbijt bij Natani, een heerlijke Ethiopische omelet met een stevig bakje koffie!


Ons staat een warm welkom te wachten als we aankomen bij het huis en de fabriek. Zo leuk om te ervaren dat ze blij zijn met onze komst. Na vele handen schudden en talloze namen gehoord te hebben, schuiven we aan voor de lunch. Uiteraard injera want dat is de dagelijkse kost hier. Een soort van pannenkoek met saus en sla, te eten met je rechterhand. Ik vind het heerlijk, het is gezond en vult goed. Het met de handen eten is nog even wennen. Omdat we in de vastentijd zitten staan vlees, eieren en melkproducten tijdelijk niet op het menu.De stad op zich is niet heel bijzonder maar dit gebied wordt vooral bezocht om de vulkanische kratermeren die hier te vinden zijn.

· Lake Babogaya

· Lake Kuriftu

· Lake Hora

· Lake Bishoftu

· Lake Chelekleka (laag water waar veel vogels te vinden zijn)


Om deze meren heen liggen verschillende hotels van waar je een mooi uitzicht hebt.

Vanaf het terras van het Pyramid Hotel kijk je uit op Lake Bishoftu. Wij zijn hier de eerste avond een hapje gaan eten maar het werd al snel fris door de opstekende wind.


Eén van de meest luxe resorts vind je bij Lake Kuriftu, namelijk het gelijknamige Kuriftu Resort met een waterpark erbij. We waren er op zondagmiddag en hebben genoten van het uitgebreide buffet voor 1.000 Birr per persoon. Niet heel goedkoop maar best lekker en een mooi uitzicht op het meer waar volop mensen in een kajak peddelden tussen de drijvende pelikanen. Op woensdagavond hebben we hier bij de ondergaande zon gedineerd.


Het resort is sfeervol ingericht in Afrikaanse stijl. De kamers zijn ruim en hebben een terras. Niet alle kamers kijken uit op het meer en sommige kamers liggen ook dicht bij het restaurant waardoor je met je terras in de loop zit en de muziek goed hoort.

Er is overigens een tweede restaurant met sfeervolle zitjes aan het water. Zeker een bezoekje waard!Voor een avondje Indiaas is het restaurant van het Seven Lakes Hotel een aanrader. Niet heel sfeervol maar goed eten en een vriendelijke eigenaar.


Het wordt sowieso nog uitvinden waar we lekker kunnen eten en het beste onze boodschappen kunnen doen. Gelukkig is er een Nederlandse gemeenschap waarvan sommigen er al heel wat jaartjes zitten dus goede tips zijn voorhanden.


We bezoeken ook nog een aantal bedrijven die vooral gemeen hebben dat ze hier zijn gestart om werkgelegenheid te creëren. Er wordt dan ook regelmatig van elkaars diensten gebruik gemaakt.


Verder hebben we een bezoek gebracht aan de Denbi kliniek. Dit is opgezet voor zwangere vrouwen maar fungeert ook als huisartsenpost. Er is een laboratorium aanwezig, een apotheek, diverse spreekkamers en kamers voor, tijdens en na de bevalling. De vrouwen die hier bevallen moeten verplicht 8 uur blijven ter observatie. Ze doen geen opnames of operaties, daarvoor wordt men naar het ziekenhuis verwezen.


De laatste avond eten we in The Mandolin in Addis Abeba. De chauffeur heeft ons hier afgezet en zal mij later naar het vliegveld brengen. Het is een sfeervol, Frans restaurant en het eten is goed.


Deze korte kennismaking was vooral om een eerste indruk te krijgen van de plek waar we gaan wonen en werken. Na onze vele reizen kijken we niet snel meer ergens van op maar je ergens tijdelijk vestigen is weer een heel ander verhaal. De overeenkomsten met Cambodja zijn er zeker maar ook de contrasten.


Ik persoonlijk kijk er vooral naar uit om meer van dit bijzondere land te zien en ervaren en natuurlijk de mensen hun cultuur en gewoonten te leren kennen.


Hieronder nog een impressie van de plek waar we gaan wonen en de waakhond.....


286 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page