top of page
Welkom thuis

Wauw! Tips & Weetjes

Werk in uitvoering

shutterstock_502117651.jpg

Lovely Londen!

 

Be like a local en ga naar een van de local markets, zoals deze flower market op Columbia Road op zondag in Hackney. Naast bloemen en planten zijn er ook kleine winkeltjes met crafts. Tip: coffee or tea met een scone bij Hole Cafe.

 

Vergaap je aan de luxe in Harrods en waan je terug in de tijd in Liberty.

 

In de wijk Carnaby zit Kingly Court, waar je gratis je waterfles kunt vullen en kunt eten bij een van de tentjes. Deze wijk is erg leuk om doorheen te lopen dus loop niet alleen op Regent Street en Oxford Street!

 

Notting Hill en Market op Portobello Road zijn klassiekers maar altijd leuk.

 

Hoxton/ Shoreditch is een leuke wijk om te verblijven, bv Citizen M hotel. Heb je een paar uurtjes over voor je naar de luchthaven/ trein moet? Maak een wandeling langs het kanaal naar Angel en bekijk de woonboten Londen style.

 

Shoreditch heeft veel Aziatische restaurantjes, gezellige bars en hippe lunch tentjes. Tip: Friends of Ours op Pitfield Street voor ontbijt/ brunch/ lunch

 

Om in Londen te reizen kun je een Travel Card kopen per dag, alleen voordelig als je veel gebruik gaat maken van het ov. Loop je ook stukken dan kun je beter betalen voor alleen de ritten die je maakt. Dit kan door een Oyster Card aan te schaffen, kost £7 en daar zet je dan reistegoed op. Maar het kan ook heel makkelijk met je bankpas of creditcard. Reis je met kinderen dan is een Oyster Card handig omdat ze korting krijgen.

 

Oh, en contant geld wordt bijna nergens meer geaccepteerd. Pin dus niet te veel en betaal vooral met kaart.

 

Nog een leuke tip: Dickens Inn bij Catherine’s Wharf, een leuke hidden gem waar je even tot rust kunt komen van het wandelen. Met mooi weer lekker op het terras. Opgericht door de great great grandson van Charles Dickens.

bottom of page