top of page

Volg je me?

De meeste mensen die mij kennen, weten dat ik het leuk vind om mijn ervaringen te delen. Deels om een verslaglegging voor mezelf te hebben maar ook om jullie op de hoogte te houden van het wel en wee tijdens een reis of zoals nu het wonen in een ander land. Via deze blog kun je dan ook de komende maanden mijn ervaringen in Ethiopië volgen.

Zondag 2 juli is de dag dat ik vanaf Brussel naar Addis Abeba vlieg om er 7 uur later aan te komen en voorlopig een aantal maanden te blijven.


Patrick werkt sinds begin maart voor Crown Packaging in Debre Zeit en heeft het erg naar zijn zin ondanks de vele uitdagingen die hij al heeft ondervonden. Dat hoort nu eenmaal ook bij het wonen en werken in een ontwikkelingsland, weten we uit eerdere ervaringen.

Naast Crown Packaging zijn ook de bedrijven Guzo en Ubuntu Lifestyle hier gevestigd. Guzo richt zich op het branden en verpakken van koffie zodat de waardevermeerdering in Ethiopië wordt gerealiseerd, eerlijke koffie dus. Ubuntu Lifestyle verkoopt handgemaakte producten uit Ethiopië waar de makers een eerlijk loon voor ontvangen. Zie voor meer informatie de onderstaande websites.


En dan krijg ik regelmatig de vraag wat ik dan in Ethiopië ga doen. Mijn werkzaamheden voor Srei Reisadvies en Wauw! Reizen blijven gewoon doorgaan. Het meeste werk is online en dan maakt het niet zoveel uit waar je bent. "Digital Nomad" is de populaire benaming tegenwoordig. Het tijdsverschil met Nederland is maar 1 uur en mijn collega Lianne is natuurlijk nog in Nederland aanwezig.


Verder ga ik Mahilet van Ubuntu Lifestyle ondersteunen waar nodig. Het is voor Ubuntu fijn om een aanspreekpunt ter plaatse te hebben en ik kan helpen bij het bepalen van de producten die geschikt zijn voor de Nederlandse markt. Graag zou ik ook nog vrijwilligerswerk willen doen en natuurlijk het land leren kennen en ontdekken. Een specialisme naast Cambodja zou een mooie aanvulling zijn. Een cursus Amhaars staat ook nog op het programma dus zo zullen de dagen aardig gevuld zijn.


Nog een laatste week in ons nieuwe appartement, een laatste dienst bij de GGD, een laatste keer wandelen, afscheidsetentjes en dan richting Ethiopië. Op naar een nieuw avontuur!
75 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


inez acda
inez acda
Jul 03, 2023

Een nieuw avontuur is begonnen! Veel plezier en succes!

Like

Succes met alles wat je gaat doen en ondernemen. Ik zal je volgen. Erg nieuwsgierig naar je verhalen

Like

Heel veel succes beiden met jullie nieuwe uitdaging!


Like
bottom of page