top of page

Genieten in Göteborg - restauranttips

Op zoek naar een verrassende citytrip bestemming met veel groen, groot winkelaanbod, culinaire verrassingen van wereldklasse en leuke familieattracties? En als bonus een prachtige archipel net buiten de stadsgrenzen? Göteborg is de tweede stad van Zweden en heeft het allemaal!


Met dank aan Jisse, dochter van een collega die die in deze stad studeert, hebben we een aantal leuke restauranttips voor je op een rijtje gezet.


1. Ölstugan Tullen


Ölstugan Tullen, of Tullen zoals de meeste locals het noemen, is exclusief te vinden in Göteborg, waar het maar liefst drie filialen heeft. Het restaurant staat bekent om simpele, traditionele Zweedse gerechten voor een betaalbare prijs, die ook nog eens heel lekker zijn. Ze hebben een wisselend menu, dus het blijft altijd spannend wat je aan treft als je bij Tullen binnenstapt. Naast de vis en vlees opties, is er altijd minstens een veganistische en een vegetarische optie. Behalve dat je er uitstekend kunt eten is Tullen ook een bar waar je ‘s avonds en ‘s middags terecht kunt om van de sfeer te genieten.


2. Hagabion

In Göteborg staat Hagabion bekend als bioscoop waar je terecht kan voor films die je niet zo snel in de grote bioscopen kunt zien. Wat echter minder bekend is, is dat er naast de bioscoop een heerlijk restaurant is. In de winter kun je binnen zitten in het sfeervol ingerichte restaurant, in de zomer hebben ze een groot terras waar je van de (zeldzame) Zweedse zon kunt genieten. Ook dit restaurant heeft een wisselend menu, dus laat je vooral verassen door het (uitsluitend) vegetarisch eten. Een extra tip: reserveren zorgt ervoor dat je gegarandeerd terecht kunt.


3. Kathmandu

Minder bekend, maar zeker de moeite waard voor wie van Aziatisch eten houd, is Kathmandu. Dit Nepali restaurant biedt een uitgebreide keuze aan curry’s en naans aan in porties die je voor de hele dag kunnen vullen. Een aanrader is om 's middags te gaan wanneer ze lunch menu’s aanbieden voor 100 Zweedse kronen: spotgoedkoop en zeker waar voor je geld.


4. Egg & Milk

Naast Kathmandu zit Egg & Milk een Noord-Amerikaans brunch café waar je de beste pannenkoeken, eieren en ander brunch staples kunt vinden. Zeker in de lente en zomer is het een aanrader om buiten op het terras te gaan zitten en het Göteborgse stadsleven te bekijken.


5. Mr. Cake

Zweden houden van fika: koffie met een gebakje rond een uur of 5 met je collega’s, vrienden of familie. Op deze traditie zijn de meeste erg trots, en een goede plek om dit gebruik zelf te ervaren is in Mr. Cake. In deze bakkerij nemen ze de traditionele gebakjes, maar doen ze het net even anders: roze croissants, kaneelbroodjes met pandan of een moderne twist op het traditionele smörgåsbord, Mr. Cake heeft het allemaal.



6. Café Husaren

Voor wie een meer traditionele fika wil, is Café Husaren een goede optie. Behalve de standaard lekkernijen en (filter)koffie die je in alle cafés kunt vinden, staat Husaren erom bekend dat ze de grootste kaneelbroodjes van West-Zweden verkopen. Niet alleen heel erg lekker dus, maar ook heel erg veel. Gelukkig worden de broden ook in halve of kwarten verkocht, in het geval je niet een hele week kaneelbrood wilt eten. Extra bonus: het café bevind zich in het oude Haga, wat zeker de moeite waard is om doorheen te wandelen.


7. Andra Langgatan

Andra Langgatan is niet een bar of restaurant, maar een hele straat vol met barretjes, restaurants en café. Deze straat staat onder studenten bekend als dé uitgaansstraat, waar je met woensdag, vrijdag en zaterdag met vrienden wat kunt gaan drinken. Wil je de drukte vermijden kun je beter op een andere dag gaan. Favorieten zijn: King’s Head, Seideln, Down Under, Ölstugan Tullen en Magasinet.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page